26 Nisan 2010 Pazartesi

Punch nakışı eskizine devam......

Sevgili arkadaşlar, punch nakışımın örnek eskizimi sizinle paylaşmaya devam ediyorum. İlk resimde görüntülediğim punch nakış iğne kalemin üzerine belirtiğim gibi
1-3 arasında selvi ağcını çalıştım. 8-10 çınar ağcını çalıştım. Sayılar büyüdükçe işleme irileşiyor. Sayılar küçüldükçe nakış inceliyor. Bu özellik önemli nakışa derinlik vermesini sağlıyor.Punch iğnesini kullanırken dik tutmak gerekiyor. İp olarak ben ören bayan domino ipi kullandım (Etamin için kullandığımız )çok rahat bir şekilde nakışı işleye biliyorsunuz.


İşlem bittiğinde tutkal ile yapıştırma yapıyorsunuz ki sökülme olmasın.

2.resim nakışı işledim yön asıl işlem burdan yapılıyor.
3,4,5 resimler işlemin ön yüzü.

Yalnız bir özelliği belirteyim.Evin Çatısını önyüzü kullanarak punch iğnesini makina dikişi gibi uyguladım.

Evin yanındaki yeşillikte Punch iğnesine sözümü geçiremediğim yerlerden biri burada ince ayarı çözmeye çalışıyordum :( daha sonra selvi ağcında işlemi düzeltmeye çalıştım elimden geldiğince :)

Bu çalışmam eskiz olduğu için her türlü hatalar serbest. Arkadaşlar el alışana kadar bu tür çalışma yapmak gerekiyor. Kumaş olarak patiska kullandım.

Şimdilik sizinle bu aşamaları paylaşmak istedim.

Punch nakışı zevkli ve keyifli yapmak isteyen bütün arkadaşlarımın denemesini öneririm.

Güzellikler sizinle olsun. Sevgiyle kalın...

15 yorum:

Elifin Terazisi dedi ki...

Zarif arkadaşım, eskizler bile güzel duruyor. Tutkal acaba yıkamaya dayanır mı? Bir de kumaş yapıştırıcılar var. Sağlıcakla kalın:)

Unknown dedi ki...

NE KADAR GÜZEL OLMUŞ.3 BOYUTLU TABLO.ÇANTA FİLANDA İŞLENİR.HELE ÇOCUK ÇANTASI OLUR NE GÜZEL ÇİZGİ KAHRAMANLAR FİLAN

Unknown dedi ki...

Sevgili Elifin Terazisi, teşekkür ederim.Tabiiki kumaş yapıştırıcısı daha mantıklı ancak bana tutkal olabileceğini hatta sulandırılıp sürülebileceğini belirtikleri için onu kullandım. Eğerki herhangi bir kıyafete uygulanırsa kumaş yapıştırısı kullanmak daha uygun olur. Ayrıca eskiz çalıştığım için birazda önemsemedim şimdilik. Sevgiler.

Orgücü oyuncakcı ablam,teşekkür ederim. Olmazmı punch nakışından bahsettiğiniz işler çokta güzel olur elim alışsın farklı modelleri denemeye çalışacağım.Şu an okadar başarılı değilim :( zamanla yaparım sanırım.
Sevgiyle kalın...

ruşyena dedi ki...

Burada çok güzel punch örnekleri göreceğiz yakında... Eskizler fazlasıyla müjdeliyor.... Kolaylıklar dileğimle...sevgiler.

Nedret dedi ki...

İyi gidiyorsun maşallah. Bana zor geldi nedense. Tersten işliyorsun, yüze asıl desen çıkıyor öyle mi? Yapıştırıcı tersine mi sürülüyor?
Yok ben bunu denemeyeyim:)) Sen yap biz sevelim:))

Unknown dedi ki...

Sevgili Ruşen hanım, teşekkür ederim.
Sevgiyle kalın...

Sevgili Nedret hanım, evet tersden işleniyor.İşlenen yeri yapıştırıyorsunuz. Önyüzünde nakış görünüyor.Kelimelere dökünce zorlaşıyor. İşleme esnasında rahat ve pıratik bir nakış :)
Sevgiyle kalın...

♥ŞANSLI♥ dedi ki...

Belgin'cim işlemesini çok merak ediyorum aslında.Hiç bir fikrimde yok.Ama tablo gibi olacak.
Sevgiler:)

Unknown dedi ki...

Sevgili Şanslı, arkadaşım işlemesi çok zevkli malum hiç bilgim yoktu bu aşamaya gelebildim. Niyetim küçük tablolar yapmak.
Güzellikler sizinle olsun sevgiyle kalın...

Stil Direktoru dedi ki...

Evimin İncileri Belgin canım mektup gibi söze ne güzel başlamışsın. Bende çok sağol Sevgili Evimin İncileri Belgin diyorum sana :) Süper bir işçilik bu deli işi valla helal sana Amin canım sağol varol. Çok güzel anlamışsınız olayı, çok tşkler, aynen azimle ve sabırla hayata sarılmak gerek. Kardeşim adına tşk ederim :) Güzellikler sizinle de olsun canım, hatta hepimizle olsun. Sevgiler

bahar yorgun dedi ki...

çok hoş görünüyor.. ben punch nakışını hiç bilmiyorum ... en iyisi siz yapın bizde güzel yorumlarımızla size destek olalım :)

Unknown dedi ki...

Sevgili Stil Direktörümüz Eda, Punch nakışında beni etkileyen belli bir eksiz formatında çalışırken format dışana çıkarak renklerle dans etmemi sağlıyor.Yaratıcı düşünceği tetikliyor.İlginize teşekkür ederim. Herşeyin gönlünüzce olmasını diliyorum. Sevgiyle kalın...

Unknown dedi ki...

Sevgili Bahar Yorgun, desteğiniz için teşekkür ederim.Sevgiyle kalın...

Unknown dedi ki...

nekadar güzeller ellerinize sağlık....denemedim ama biraz zor galiba

Yeşim dedi ki...

Sevgili Belginciğim, eskizlerin bile böyle güzel oluyorsa daha çoook güzellikler göreceğiz belli :) Ellerine sağlık, bayıldım.

nihalcim dedi ki...

merhaba kumaş tutkalını sürdükten sonra tela gibi bişey yapıştırmak gerekiyor mu havluların arkasına sürüp bırakacak mıyız bu konuda yardımcı olur musunuz?

Bookmark and Share